USR-PLUS s-a opus eliminării pensiilor speciale ale foștilor securiști!

Apar tot mai multe informații care contrazic sensul demisiilor parlamentarilor USR-PLUS, dar și a liderului PSD, Marcel Ciolacu. Aceștia au anunțat astăzi că demisionează din Parlament pentru a nu beneficia de pensii speciale. Numai că, mai mulți lideri politici au început să aducă dovezi care arată că la mijloc este o acțiune mincinoasă și cinică a celor de la USR-PLUS și PSD.

Astfel, într-o declarație pentru RFI, liderul UDMR a susținut că, prin demisiile lor, parlamentarii PSD și USR-PLUS nu își pierd dreptul la pensiile speciale, calificând acest gest ca fiind ”populism ieftin”. Kelemen Hunor a arătat că singura soluție este abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv a magistraților și foștilor securiști.

„Singura soluţie echitabilă şi corectă este, dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale, ştergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraţilor şi pensiile foştilor securişti, ofiţerilor. Restul este un populism ieftin şi nu rezolvă absolut nimic”, a declarat acesta. 

Mai mult, liderul UDMR a detonat și o adevărată bombă de presă, arătând că USR a votat împotrivă atunci când UDMR a propus abrogarea tuturor pensiilor speciale, inclusiv ale magistraţilor şi foştilor lucrători ai Securităţii. ”Noi când am propus ștergerea tuturor pensiilor, inclusiv ale magistraților și foștilor lucrători ai Securității, USR a votat împotrivă”, a menționat liderul UDMR. 

Lista de parlamentari ai USR-PLUS, plină de rude cu un trecut securist sau comunist

Informația lansată de Kelemen Hunor varsă o nouă lumină asupra USR-PLUS. Și asta pentru că pe lista acestei Alianțe politice se regăsesc mai mulți candidați ale căror rude se încadrează în definiția de ”foști securiști”.

Printre aceste nume se află deputatul Claudiu Năsui, al cărui tată a fost acuzat că a făcut parte din structurile Securității, acesta fiind implicat și în afacerea Motorola, dar și candidații USR la Camera Deputaților: Corneliu Răducanu-Morega, ginerele eroului muncii socialiste Ilie Morega, respectiv Ramona Mirela Tofan, fiica fostului prim-secretar PCR Neamț, Constantin Dospinescu.

Totodată, din USR-PLUS fac parte și alți lideri importanți care au rude conectate la fosta Securitate. Cele mai cunoscute nume sunt ale lui Dacian Cioloș, al cărui unchi este generalul Virgil Ardelean și Vlad Voiculescu, al cărui tată a fost dovedit că a colaborat cu fosta Securitate, în acest sens existând chiar și o decizie a Curții de Apel București.

Poziția USR-PLUS: Între imoralitate și ilegalitate

Știrea lansată de Kelemen Hunor ridică nu doar o problemă de moralitate în dreptul USR-PLUS (care declară public faptul că susține oameni noi în politică), ci și una de legalitate (cel puțin în cazul lui Claudiu Năsui se poate vorbi chiar de un conflict de interese).

Oricum ar fi, însă, acuzația liderului UDMR șifonează grav imaginea USR-PLUS și anulează sensul demisiei parlamentarilor acestei formațiuni din Parlamentul României. Care acum are de dat explicații electoratului USR-PLUS în legătură cu duplicitatea comportamentului său.